Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 9 september 2017

Där satt den


Ja där satt den, första skolhelgen för hösten.
Vi fick överblick av våra studietimmar och jag kunde konstatera att det inte är nån hätä alls. Hålls jag bara frisk och kan vara på de två återstående skolhelgerna så har jag bara en handfull kvällskurser så har jag mitt på det torra. Därtill kommer då slutarbetet förstås som det blir några träffar med men som vi annars får arbeta med hemifrån.
Helgens uppgift påbörjade vi på eftermiddagen och fick som hemläxa tills nästa gång. Min målning är så halvfärdig att det inte är nåt att visa upp men kanske jag har tid att arbeta med den i morgon.
Den här dagen gav skön energi och jag var så pigg när jag kom hem att jag slängde ut sängkläder och nån matta på vädring medan de djupmörade biffarna gosade till sej i rumsvärmen.
Ja, det var ju detta med ätandet. Som en hel karl vände jag in mat och suckade av belåtenhet. Fick en stor påse grönkål av en studiekamrat som jag wokade, stekte pepparmarinerade nötbiffar, gjorde en gräddig kantarellsås och till det basilikapanerad klyftpotatis. Och ett gott vin till.
Sen upp till svärföräldrarna för att träffa gammelmorfar som var på besök. Där blev det kaffe och chokladbakelse så jo, jag borde sova riktigt gott och fridfullt i natt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar