Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

torsdag 14 september 2017

Stillsamhet


Jag har varit fullt sysselsatt med att vara stillsam och vila i dag så jag har inte hunnit till bloggen före nu halvvägs natt. Dessutom har det varit modellteckning i skolan i kväll så jag kom just hem från den.
I morse låg dimman tät utanför fönstren och solrosorna slokade. Dimman har lättat men solrosorna slokar fortfarande.


Här inne kändes det också småruggigt så jag beslöt att tända höstens första brasa.
Tände ljus och bryggde mej en kopp kaffe. Njöt av lugnet.
Min raska pigga mamma var här på cykeln före jag hunnit sopa golven från sand ved och gräs. I bland är hon för ivrig för mitt bästa, haha! Nej skämt åsido, jag är alltid glad att se henne.


Så försökte Zeb och jag fånga dagen.
Vi tog en tur längs ett av våra promenadstråk. Försökte rädda livet på en tilltufsad påfågelöga men tror chanserna var minimala där vi la honom. Bongade en lurvig tusenfoting och arbetade med min grodskräck på nära håll. En ca 3 cm stoor groda låg och kukkade i en vattenpöl men spelade död när vi kom närmare. Snälla ni, man måste helt enkelt vara rädd grodor. Har ni sett dem på riktigt nära håll? Ett huvud som liknar ormens och benen är som tagna från krokodilen. Livsfarlig!
Så har jag ansträngt mej med att ligga i soffan och läsa, riktigt jobbigt. Och gjort skolarbetet färdigt, alltså målningen. Ännu ska nån A4 skrivas.
Nu är det en lurvig som pockar på uppmärksamheten, ber om att få bli kliad bakom öronen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar