Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

söndag 17 september 2017

Trädgårdsstädning


Efter morgonens promenad med Zeb lämnade jag ut för att städa i trädgården.
Drog på mej gummistövlarna men kunde snabbt konstatera att de inte längre är vattentäta och fick i alla fall gå med ena foten blöt.
Många sommarblommor har sett riktigt lidande ut den senaste tiden och i ärlighetens namn bryr jag mej inte längre. Så de mest ofagra hamnade på soptippen och några fick ännu vatten och lite uppfräschning. Men det var väl också sista gången.
Sopade i växthuset och tittade om tomaterna och de några stackars gurkor som ännu hänger där. De verkar ha slutat växa nu och tomaterna är gröna och sköna. Nånting måste jag väl hitta på med de gröna, kanske de går att steka, koka och mosa... Nåt knep ska jag allt googla fram.
Bar in några möbler för vinterförvar, inte sitter man direkt och njuter mera i år. Men om så finns ännu möbler kvar på terrassen.
Sen tvättade jag krukorna som jag tömt och de står nu uppradade på gräsmattan. Nån ska orka bära in dem också.
Det är ganska mycket att fara över på hösten också, det borde man komma ihåg på våren då man är ivrig och det ska placeras krukor i alla hörn och kanter.
Så idag har axeln fått vara med för jag tänkte att ska den klara arbetsdag så ska den klara lite trädgårdsansträngning också. Få se hur det går.
Gubben hämtade hem ett ämbar lingon från skogen och rensade medan jag tossade på bland krukor och ogräs så jag hade bara att fylla frysen sen. Bara aroniabären ska tas tillvara ännu ifall jag hinner före fåglarna. Men ännu är de inte mogna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar