Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 18 januari 2014

Det hjälps inte


Vi är bara i januari och kölden så sträng att jag knappt törs sätta näsan utanför dörren och så här kan vi få ha det länge ännu. Men det hjälps liksom inte, jag längtar till våren.
Har aldrig längtat förr som jag längtar nu, vintermänniska som jag är. Jag som gillar snö och köld och det gör jag förvisso nu också men nu har jag växthuset som står därute och väntar på mej. Fast det i skrivandets stund är mörkt så vet jag att det står därute när jag kikar ut genom fönstret.
Så för att stilla min längtan eller smöra på den ordentligt bara hur man nu ser på saken så plöjer jag trädgårdstidningar och söker sittgrupper på nätet. Köpte två finska tidningar i dag och så bra på finska som jag är blir det mest att titta på bilder och låta sej inspireras. Köpte dessa mest för att 2013 års bästa trädgård som korats finns i Esse och bara det gör det värt besväret att knaggla lite finska.
Verkligheten är att det just nu står - 24 på mätaren och jag måste ut en runda med hunden, kan bli rätt uppfriskande känner jag på mej. Sen blir det att dricka varm glögg och te om vartannat resten av kvällen. Hade sparat glögg för en glöggfest jag tänkt ha i växthuset men jag ville inte ha den så länge det regnade och var slaskigt och tänkte vänta på lite snö. Men nu är inte att tänka sej i den här kylan så jag har helt enkelt beslutat att dricka upp glöggen. Sen när det blir mildare nångång kan jag ju ha en hot chocolate fest eller nåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar