Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

söndag 26 januari 2014

Well done


Min vän Gunilla gjorde klart för mej häromkvällen att i ett kök där det bakas bröd är det en verklig tillgång ifall det finns en batongplåt. Det fanns det inte hos oss.
Men hos Clas Olsons fanns och turligt nog hade jag beställt en tripp åt det hållet i går och härefter finns också batongplåten i vårt kök.
Kunde ju inte hålla mej utan satte en deg på jäsning i kväll och måste ju säga att Gunilla hade rätt. Fina batonger även om mina blev lite well done så här första gången när jag glömde kolla ugnen. Plåten behöver inte smörjas och batongerna bara att lyfta upp med en fin räfflig yta på undersidan, precis som de köpta har. Bara att blåsa mjöldammet av formen och in i skåpet.


Alla gjorde vi oss rejäla Dagobert mackor och lät oss väl smaka.
Av 3 batonger finns det endast en kant kvar så det var en rejäl åtgång och vi funderade att det kunde vara en bra avslutning även andra söndagskvällar. Att knyta ihop helgsäcken med hemmagjorda batonger skulle inte sitta helt fel.
Alla mina karlar är snoriga nu så få se hur länge jag klarar mej, brukar ju sägas att den jävligaste tar det inte på så få nu se.
Hursomhelst tror jag det blir tidig läggning i kväll, sömn är ju bra för det mesta.

2 kommentarer:

  1. Det var ju det jag sa: De BLIR bra!!!

    SvaraRadera
  2. Hur har vi klarat oss så länge utan den plåten???!!! :)

    SvaraRadera