Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

torsdag 30 januari 2014

Hushållslärarinnan


Det blev köttsoppa i kväll.
Med ugnsvarma färska batonger bakade på semlemjöl. Sätter man en liten deg på jäsning strax man kommer hem har man det lagom färdigt till kvällsmaten. Busenkelt.
Som alltid när jag strimlar palsternacka och rotselleri och känner doften kommer jag ihåg min gamla hushållslärarinna från högstadiet. Hon hade en förkärlek till soppor och rotsaker och pratade alltid om just rotsakerna på ett sätt som gjorde att det vattnades i munnen på mej, väldigt svårt att beskriva och måste upplevas.
Annars hade jag en särskild respekt för henne och minns en gång när jag skulle knäcka ett ägg och hon plötsligt stod bakom mej för att övervaka och jag blev så förskräckt att hela äggsörjan flög över arbetsbänken. Blev så paff att jag ropade åt henne att hon inte kan stå och se på hur som helst.
På åttan hade jag en annan lärarinna som jag var släkt med men ändå inte så nära. Minns att jag fjäskade och försökte allt vad tygen höll och hon var vänlig och snäll och berömde mina stekta plättar som jag gjorde med "spetskant"
Att jag gjorde mitt bästa där berodde på att jag skämdes så fruktansvärt när vi flickor redan i sjuan vägrade gå ut på rasterna och stängde in oss på wc. Lärarinnan var ofta rastvakt och fick stå och bulta på dörren för att få oss därifrån. Men för min del fick det ett snabbt slut när jag fick reda på vem hon var.
Men alltså sopplärarinnan, hon borde få veta att hon påverkade mej oerhört när det kommer till rotsaker. Men gå nu sen och sej åt nån att varje gång jag ser en palsternacka tänker jag på dej.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar