Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

onsdag 20 april 2016

Åldrandets faser (fasor)


Med åldern kommer krämporna.
Knän som borde bytas ut, nya gråa hårstrån varje dag, jordens dragningskraft gör sitt och ser man inte en och annan rynka också. Dessutom går man runt som ett blindstyre.
Detta låter som en åtti plussare jag vet men faktum är att det är mej det handlar om. En kvinna i sina bästa år.
Nu har jag fått ta skeden i vacker hand och inse att det är dags för progressiva glasögon.
Hur länge har jag inte gått omkring som ett blindstyre. Inte sett läsa innehållsförteckningar på varor utan stått och sett över glasögonbågskanten eller helt enkelt tagit av mej dem.
Här hemma säger gubben att jag snart är inne i själva datorskärmen när jag ska läsa och skriva.
Glasögonen åker av och på och ibland glömmer jag dem nånstans och har svårt att se dem sen. Som att famla runt i tjock dimma.
Så idag hade jag optiker tid och får i förväg för att välja bågar. Det brukar vara ungefär som att välja tapeter men idag infann sej ingen beslutsångest. Gubben skulle ha varit så stolt om han varit med. Ganska snabbt valde jag ut fyra olika och provade dem ett antal gånger. Kollade priset och tog de två billigare och av dem valde jag då slutligen ett par. Hur enkelt som helst.
När jag kom med mina bågar till disken tyckte expediten det var ett bra val och pekade på sina egna bågar. Hon hade likadana.
Nu blir det att vänta i tre fyra veckor och sen säkerligen lika många veckor att vänja sej med dem.
Plus för den alltid lika fantastiska personalen, ingen konstighet i att jag alltid anlitar samma butik.

1 kommentar: