Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 23 april 2016

Fotokurs 1


Så var första helgen med fotografering över.
Ojoj inte var det lätt inte. Första kvällen hade vi inte alls fram kameran utan gick helt från början med grundinställningar som bländaren och slutaren, och det var skärpedjup och vitbalans och en hel massa annat. Jag gillar ju verkligen att ta foton men knäpper mest på måfå och redigerar sen i Photoshop de allra enklaste stegen. Så jag har ju inte tänkt på vad alla rattar och knappar på kameran är till för.


Först i dag då så tog vi fram kamerona och jag hade tagit den stora Nikon systemkameran som det snart är ett år sen jag fotat med eftersom jag köpte mej en liten kompakt LX7. det kändes verkligen som om det var första gången jag höll den och tänkte i mitt stilla sinne få smått panik. Allt var så främmande. Men det tog sej bra som pyromanen sa och snart knäpptes både porträtt och utomhusbilder. Jag hade en riktigt fin modell men utan lov sätter jag inte upp personbilder men hon ville jag skulle skicka över bilderna till henne.


Förmiddagens uppgifter var närbild på person med kort skärpedjup och långt skärpedjup.
Det blev matpaus och jag tog en solig promenad in till stan där väggklocka skulle hämtas. Fick inte den jag ämnat så det blev ett andrahandsval men det får nu duga.
Eftermiddagens uppgifter var 1. centrum perspektiv. Kollade snabbt igenom mina bilder och kunde konstatera att en sån bild hade jag redan tagit av den rostiga cykelställningen. Check!
Andra uppgiften var 2. korsade diagonala linjer. Kors i taket tänkte jag, en sån bild hade jag också i och med plåttaket där takåsarna korsar varandra. (jag tog bilden för fåglarna men sån behöver man då verkligen inte kläcka ur sej) Alltså check på den.
Tredje och sista uppgiften var 3. Det gyllene snittet. Ni kan säkert gissa. Den bilden var också fixad i och med spiraltrappan jag hittade bakom skolan, en favoritbild från dagens fotosession.
Så uppgifterna var därmed klara och jag kunde föra över på en av skolans datorer, välja ut fem som vid nästa tillfälle ska redigeras och packa ihop. Redan strax efter tre var jag hemma igen.
Åh vad jag gillar när det går undan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar