Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

torsdag 21 april 2016

En leverans


Det kom en leverans av det trevligare slaget.
Två sorters japanpapper, ett riktigt tunt rispapper och ett av bättre kvalitet. En flaska vattenbaserad tryckfärg och en "linotela", kan inget svensk namn på det så här på rak arm men det är den med rött skaft.
Ivrig som jag var så sa jag att här ska tryckas före jag alls börjar fundera på nån kvällsmat.


Ni får ursäkta den dåliga bildkvaliten men jag ville nu visa lite hur jag gjorde.
Färgen satte jag på en glasskiva och rullade ut ett jämt lager på "linotelan".


Sen rullades färgen på mdf skivan där jag snittat ut en rosenknopp. Färgen tar alltså bara på de partier som jag lämnat orört.


På med rispappret och gnugga fast färgen i pappret. Till det använde jag en matsked. Gjorde först provtryck med det billigare pappret och till sist ett av bra kvalitet. Så var det att dra loss pappret och vända på det.


Så blev slutresultatet.
Nu var ju detta en enkel bild men mycket bra att prova med. I skolan var det helt andra bullar då vi använde akvarellpapper och tryckpress men på detta vis kan man trycka hur mycket som helst även hemma.
Processen är ju lång och bara det att snitta ut en bild ger en otrolig kick när man får arbeta med händerna och riktigt jobba fram ett motiv.
Så det här ska det nog bli mera av bara jag får tid över. Tiden den där tiden...
I helgen är det skola med foto som tema. Vi ska lära oss systemkamerans funktioner och redigera bilder i Photoshop. Man har väl sina grunder i det redan men ännu finns säkert massor att lära.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar