Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

söndag 17 april 2016

Grå söndag


Vaknade till regn denna söndag.
Det gjorde mej riktigt lugn och harmonisk. Regn betyder att jag utan dåligt samvete kan hållas inne, bara slappa och göra precis det som faller mej in.
Trädgårdsälskarna är i full gång och jag får ångest bara av att tänka på att jag själv skulle behöva göra nåt. Jag är i denna tid i livet fullständigt ointresserad av trädgård och plantering. Det som ska göras tvingar jag mej till. Att däremot se en vacker trädgård är en njutning.
Mellan regnskurarna på förmiddagen tog jag Zeb på en skogstur. Luften var syrerik och behaglig. Fåglarna gladdes åt regnet för klara höga sånger i alla tonarter hördes bland granarna.
Men resten av dagen har vi hållits inomhus och gjort mest ingenting. Ja lillebror borträknad, för han har varit i arbete hela helgen. Så bråttom är det på hans jobb. Men gubben och jag har mest bytt sittplats i sofforna.
På seneftermiddagen började jag göra klar lite träsnitt. Hoppas få mina tryckgrejor på posten de närmaste dagarna. Den skarpsynte ser att det ska föreställa en rosenknopp. Hur trycket blir är en annan fråga, men så här långt helt okej. När det blir tryckt blir ju bilden spegelvänd.
Dammigt blir det av snittandet så här hamnar jag att ta fram dammsugaren än i kväll. Dessutom åker massagedynan fram. Är alldeles stel i nacken av att ha spänt mej i timmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar