Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 24 september 2016

Dockskåp


Att ett dockskåp, gammalt och slitet kan göra en så glad.
Jag har ju alltid vetat att dockskåpet morfar gjorde till mej som liten flicka har funnits på vinden i deras hus. Varför det har kommit sej dit nån gång har jag egentligen ingen aning om men säker när det inte funnits rum för det nån annanstans. Mormor och morfars vind har slukat det mesta och där har lite ett och varje blivit lagrat.
Åren har gått och tiderna ändrat och nu är det en tredje generation som huserar i huset. Tanken har slagit mej att jag verkligen borde hämta dockskåpet så att det inte omkommer, man vet ju aldrig hur människor värdesätter saker och ting. Det har tagit sin tid men så äntligen i dag tog jag kontakt och fick hämta.
Redan det att svänga av huvudvägen och köra upp den lilla vägsnutt till huset gjorde att jag fick en klump i halsen. Hela den "gamla" vägen, stenarna, backen, huset, uthusen, träden, det var mitt kungarike när jag växte upp. Det var värme och kärlek som känns inuti mej än i dag. Skratten sitter kvar i väggarna och jag kan peka ut att det och det gjorde vi här. Ser hur mormor bakar bullar och krattar grusgången. Morfar alltid på väg, att hjälpa de sina och andra.
Ska jag vara ärlig tog det mej att gråta en skvätt. När det kommer till mormor och morfar är jag alltid blöt.
Hur som helst fick jag mitt dockskåp och jag är så glad i det. Tidens tand har arbetat på det men jag har tänkt renovera och fixa försiktigt. Älskar tapeterna, särskilt den blågröna som fanns i deras sovrum långt bak i tiden. Samma golvmatta finns ännu i köket som i dockskåpet.
Tänkte att färgen kanske går att fixa med äggoljetempera, vill ju ha samma färger som redan är. Mattorna ska limmas om och tapeterna behållas.
Så har jag ännu ett projekt att arbeta med, ett mycket trevligt sådant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar