Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

tisdag 13 september 2016

Som en sommardag


En underbar dag har vi på gång.
Morgonen började med hundpromenad och tempen visade +2. Men det var sagolikt vackert med dimma som slöt omkring oss och en uppstigande sol som värmde oss redan på hemvägen. Måste vara bästa sättet att starta en dag på.
Bilderna jag visar i dag är från i går kväll när jag tog Zeb och kameran ner till ån. Det blev arbete efteråt med Zebs päls. Ni vet de där fröna från tistel (vet inte vad de heter) som fastnar överallt och riktigt tovade ihop hans päls. Fick kamma honom före han kunde komma in och så länge vi såg en film på kvällen satt jag och plockade hela tiden.


Dagen har varit så varm så jag har försökt vara ute så mycket som möjligt.
Har klippt ner klasar av aroniabären och har nu till en hel saftmaja. Men först ska jag ha dem i frysen för att den beska smaken ska försvinna, sen kokar jag vitaminrik saft av dem.


Alla fjolårets hallonkvistar har jag klippt bort till förmån för årets som ska ge skörd nästa år. Gubben sågade ner ett äppelträd i lördags där äpplena har varit långt ifrån bra på flera år så nu börjar det se riktigt snyggt och prydligt ut.


Så har jag tvättat vardagsrumsfönstren och ser ut igen. Flugor kommer skita ner dem ännu i höst men gränsen var liksom nådd för hur mycket man tål se på. Njutit av kaffe på terrassen medan Zeb sovit i skuggan på gräsmattan.


Nu puttrar korvsoppa på spisen.
Det blir tidig kvällsmat för jag ska till skolan på Artist Talk senare. Är så taggad att höra om Pauliina Pietiläs konst, henne som vi hade till lärare i helgen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar