Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

onsdag 14 september 2016

Värmen fortsätter


De fantastiska sommardagarna bara fortsätter och man vill ju inte sitta inne mera än nödvändigt.
Jag tog till yxan i dag för att förse oss med spisved till vintern. Perfekt att stå i solen, hugga och se hur högen växte. Men till sist blev jag så slut i armarna att jag knappt orkade lyfta yxan, då var det dags att ge sej. Så ett litet lager har vi i alla fall.
Så har jag städat ut växthuset, det får helt enkelt vara färdigt odlat för den här gången. Vinrankan flyttade jag ut på terrassen där den har minst lika bra uppefter husväggen i dessa dagar.
Samma gäller med köksträdgården. Vi har ätit upp alla morötter så det bara fanns en handfull kvar. Zuccini plantorna rev jag opp efter att ha plockat de kvarvarande zuccinin. Enda som finns nu är persiljan som är grön och fin. Minirosorna börjar ha färdigblommat och de är nergrävda i en odlingslåda i hopp om att de ska spira nästa vår igen.
Sittdynor och gungdynor är inplockade. Lika bra att ta dem nu när de är ordentligt torra än att låta dem ligga ute tills nästa regn kommer.
Det har alltså varit en plock och bära dag och det känns i kroppen i kväll att den fått vara med.
Men shit så mycket som blivit gjort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar