Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 29 april 2017

Jag är i alla fall bra på att dricka kaffe


Jag är en total kratta i köket. Åtminstone i dag.
Vet ni ibland blir det till ingenting hur man än försöker. Hade hittat ett recept på en kaka som jag tänkte att jag gör nu till helgen. Flera ingredienser skulle skaffas och allt var nerplitad på listan när vi for till staden på uppköp.
När jag skulle påbörja projektet hade jag inget bakplåtspapper hemma, nå ingen fara, jag kunde ju göra kakan i formen med de avtagbara kanterna också. Hittades inte. Ingen kakform överhuvudtaget hittades så bra har jag städat. Sällan bakar jag och jag minns att jag ändra på lite i köksskåpen när lillebror flyttade och han tog sina pytor med. Jag sökte t.o.m i klädskåpen utan resultat. Kan ni förstå att man nästan kan få fel i huvudet när man står som ett frågetecken i sitt eget hem och inte hittar en kakform och man äger i alla fall några stycken.
Nå man ger ju sej inte så lätt så jag täckte bakplåten med aluminiumfolie och började på. Min elvisp har haft löskontakt och jag har fått hålla sladden i ett visst läge för att den skulle fungera. Det har gått bra hittills men nu var den stendöd hur jag än svängde sladden. Allt tills det sa POFF! och säkringen gick. Svärmors visp blev räddningen och hon hade säkert också haft bakplåtspapper.
På nåt sätt fick jag ihop tre "tårtdelar" om än det smulade förfärligt och glasyren rann ut över diskplåten och allt mitt förmiddagsstädande kändes som hukka. Jonej nån bagare är jag inte i dag åtminstone men jag är så mycket bättre på att dricka kaffe. Stolt ska jag duka fram min kaka till eftermiddagskaffet i morgon.Och mysteriet med de försvunna kakformarna fortsätter...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar