Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 14 december 2013

Frostbiten


Omväxlande väder får man lov att säga.
Det regnar och fryser på om vartannat och det är ingen reda med nånting.
Men vad gör nu det, huvudsaken är att trivas och komma i rätt stämning. I går kväll fick jag lurad med gubben till Jakobstads kyrka och lyssna till Sångens Vänners konsert. Vad kan väl vara mer rogivande än att hasa sej långt ner i kyrkbänken med huvudet lutad mot väggen efter en hektisk arbetsvecka och lyssna till finstämda julsånger. Dessutom kom lucia med följe på besök. Har någon annan än jag lagt märke till lampan som hänger i "farstun" när man kommer in (eller mest går ut) där under läktaren. Är du en Cohen fantast kan du inte missa den. Cohen hade varit nöjd åtminstone, för mönstret i glaset påminner mycket om hans Unified heart symbol. Samma som finns på silver ringen jag har från en av hans konserter. Så nu har jag snöat in mej på den karln igen men hur som helst, kolla nästa gång du besöker kyrkan.


För att fylla på med stämning tog jag mej till Jul på Södermalm i dag. Mycket folk,svinkallt och den rätta julmarknadsstämningen fanns där. Brända mandlar, honung, tovade vantar, kvastar... ja allt man kan tänka sej. Jag fick med mej hem ett par mönsterstickade vantar för ynka 13 euro. Två burkar eukalyptus honung fick också följa med och min farmor ska få en i julklapp, det har hon fått flera gånger. Så dessa två dagar har varit ganska juliga och frosten har gjort världen vacker igen.

2 kommentarer: