Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

torsdag 26 december 2013

Julannandag


Så fortsätter julen i sakta mak och hela familjen tycks ha gått in i  den stillsamma lunken.
Det är från sängen till bordet till soffan till datorn till sängen...och med ett jämt intag av choklad, gröna kulor, glögg och så lite salt däremellan. Ja hujedamej var ska detta sluta.
Mellan varven blir det att ta sej i kragen och bege sej ut och motionera vilket inte lockar allt för mycket när skorna sugs fast av lera och där mitt i allt finns förrädiska isfläckar. Men man måste helt enkelt få lite fart i kroppshyddan.
Läser Rydbergs dikt när jag går förbi om midvinternattens köld som är hård och snön som lyser vit på fur och gran medan regnet strilar mot fönstret här hemma.
Verkligen glad att det kommer några vardagar nu igen för jag är inte den som mår bra av att bara vara. Visst jag hade faktiskt kunnat ta fram akvarellgrejerna eftersom jag har en beställning, men då måste jag verkligen känna för det och just nu förbereder jag mej bara mentalt. Och visst jag hade kunnat handarbeta, men har absolut ingen längtan till det heller. Så jag är glad åt böckerna som jag lånade dan före julafton, de har verkligen hållit mej sällskap.
Men annars klagar jag inte för som jag har längtat till mina lediga dagar.

Så var det den där resan som vi beställde ja.
Det har funnits många förslag, bättre och sämre, men jag har varit öppen för allt och tänkte faktiskt att jag lägger mej inte i så mycket utan följer glatt gubben vart än han tar mej (nästan).
Det kunde inte ha blivit så mycket bättre för i mitt stilla sinne hoppades jag på en resa till just den plats som det sist och slutligen blev.
Salzburg i Österike. I början på april bär det i väg och kameratokiga som vi båda är så har vi säkert ett och annat att fota. Långväntan? Absolut! Men jag har nåt att se fram emot, definitivt.

Bilden är lånad från nätet.

2 kommentarer:

  1. Det låter ju trevligt med den resan att se fram emot!

    SvaraRadera
  2. Det ska bli riktigt roligt och så orkar man mycket bättre med de många och tunga arbetsveckorna som ligger framför.

    SvaraRadera