Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

måndag 16 december 2013

Julknäcke


Julens knäckebrödsbak är över.
Det blev brända, tjocka och mjuka och de som var alldeles perfekt knapriga och tunna. Men hur de nu än blev är de så goda och jag undrar varje år varför jag bara bakar knäckebröd till julen. Det är väl så att det är en återkommande procedur just kring julen och inte mer.
Fyra arbetsdagar kvar före ledigt och ni må tro att det håller på att bli tungt nu. Timmar så oändligt långa när man helst skulle vara hemma och ställa och pyssla. Men jag har kommit så långt att ligger det ett tunt lager damm över huset när julaftonen kommer så rör det mej inte det minsta.. Just nu har jag mjöldamm över hela köket. Nej det här med städning har gått för långt enligt mej och ingen hinner tänka på varför vi firar jul egentligen.
Men jag vill ha hemlagat att sätta fram på bordet när högtiden kommer, det är flera gånger viktigare än att det är skinande rent.

4 kommentarer:

  1. Just precis vad jag skulle googla fram recept på nu och så levererar du bilder på knäcks. :-) Kan jag få receptet på dina knäckebröd, jag minns att de var goda! Själv har jag juntalimpor i ugnen och så har jag gjort några plåtar till av russin- och havrekakorna som redan höll på att ta slut... Jag har satt mig själv i sötsaksförbud fram till helgen, för annars skulle alla burkar gapa tomma här när julen väl börjar...

    SvaraRadera
  2. Ja det knäckebrödet ser verkligen gott ut!

    SvaraRadera
  3. Jag ska sätta ut receptet så fort jag hinner. Just nu kallar jobbet...

    SvaraRadera
  4. Ingen panik.
    Kämpa på med sista jobbdagarna, snart får ni välförtjänt vila.

    SvaraRadera