Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

torsdag 1 maj 2014

I mitt hjärta


1 maj och svinkallt väder.
Men så skönt att vara ledig så jag ska inte klaga. Förutom att Zeb haft ett ordentligt epilepsianfall där hans lilla kropp än en gång fick vara med om nåt av det hemskaste som går att se med matteögon, ja förutom allt det så har det varit en bra dag.


Vi hade en fantastisk rolig vappenkväll med våra gäster. Min allra bästa barndomskamrat och hennes man. En tradition har det blivit att vi firar vappen tillsammans och det är en bra grej för då vet vi åtminstone att vi träffas. Däremellan kan det gå alltför långa perioder och som i fjol så fanns ingen ork när vappen kom så då flyttade vi fram det några veckor. Ingen skillnad när man firar vappen tänker vi, bara man firar.


Vi kunde i lugn och ro sitta ute i växthuset och äta när vi hade igång gasvärmaren, annars hade det inte gått. Och som vi åt. Gris, nöt, kyckling, fyllda champinjoner inlindade i bacon, guacamole, sallader... ja hela köret. Talade resor, ungar och vad som hänt sedan sist och det är som om vi bara tar vid där vi slutade senast. Vi kvinnfolk har ju dessutom våra åldersnojor och krämpor så det blir aldrig tyst.


I dag fick jag för mej att gå ännu ett steg längre vad gäller inredning av växthuset. Jag borde komma på ett namn åt huset för det är ju inget växthus egentligen utan en oas i vardagen, ett ställe att njuta och umgås i och så lite växtlighet på det.
Gubben sa till på skarpen att inga mer saker ska in dit nu före det är klart. Vi får väl se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar