Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

fredag 9 maj 2014

Mitt nya förhållande


Min lever och jag, vi har ett förhållande.
Säkerligen har vi alltid haft det men från och med i dag ur en helt ny vinkel.
Med ultraljud i dag kunde det konstateras att jag har en förfettad lever, bara mest så där i förbifarten eftersom det egentligen inte handlade om den.
Men jag fick närmast spader av att höra och se nåt sånt. Vaddå förfettad liksom?
Fick höra att det är rätt vanligt men folk vet bara inte om det och framför mej såg jag spurgun i skolparken, de om någon har väl fettlever.
Frågade smått panikartat att vad gör man åt sånt då och fick lugnt till svar att det gäller att se över sin motion och kost som det närmaste.
Där jag låg på britsen drog jag försiktigt in magen och försökte se smäcker ut medan jag sa "ja jag tycker nog att jag äter rätt hälsosamt och motionerar... Samtidigt känner jag hur det jäser ut till höger och vänster och jag känner mej skamsen och tagen på bar gärning. Hon är ju inte blind människan.
Sånt här lägger minsann igång tankarna och jag undrade om rågbrödssmörgåsen och kaffet jag åt i cafeterian efteråt också var ohälsosamt. (jag var oäten inför undersökningen)
Kom hem och var hungrig, vad åt jag ? torkad vitkål som fanns på ett fat i kylskåpet! Det är ju inte klokt!
Har sansat mej något och tänker mera klart nu. Om det är så att jag ska dö av min feta lever och om det skulle hända i morgon så ska jag minsann njuta av ett glas vin i kväll. Lite guldkant på vardagen får det banne mej vara.

2 kommentarer: