Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

söndag 25 maj 2014

Jag såg en torr kvist


Gårdagen bjöd på värmebölja utan dess like.
Men tusen saker var på gång och jag började med att så in gräsmattan under pilträden. All jord som blev över när vi grävde för växthuset skyfflades dit eftersom rötterna stod högt och det inte gick att klippa gräset. Så har det stått nu under vintern och så småningom ska det väl bli grönt där igen.
När det var som allra hetast under eftermiddagen fick jag den briljanta ideen om att knipsa bort en torr kvist jag länge sett på i vår "häckliknande sak"
Det slutade med att jag hade en fri "gata" genom hela härligheten och torra stora grenar överallt. Så det som började med en torr kvist blev en hel traktorkärra att köra till skogen. Ett tag trodde jag faktiskt att jag skulle få värmeslag och fick sätta mej med en kall i skuggan.
Saldot blev repor på armar och ben och halva dagen i dag har bestått att rinnande näsa och nysningar. Fy fasiken vad det dammade.
Målade klart pardörrarna så gubben sent i går kväll kunde sätta dem tillbaka. Så skönt att de nu också är fixade.


Vaknade till en kall söndag med regnskurar och lite åska.
Dukade i växthuset och åt där i dag. Riktigt skönt där inne och det är nog med det bästa vi gjort att fixa till ett sånt litet krypin.
Annars har jag slappat som bara den. Sovit som ett litet barn under eftermiddagen. Gjort vår plikt och röstat har vi förstås. Nu väntar vi alla på finalmatchen i kväll. Synd att det är så sent så jag kommer att halvsova mej genom morgondagen, men det är det värt, för vem hade trott att Finland skulle gå så långt när deras början var under all kritik.
Men nu blir det kaffe och en nybakad rabarberpaj med vaniljglass. Är det söndag och final så är det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar