Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 5 december 2015

En helg med grafik


Jag kan ärligt säga att skulle jag hamna och tenta om det jag hållit på med denna helg skulle det bli underkänt och piskrapp i mängder.
Grafik lär det ska heta åtminstone. Vi har haft en finsktalande lärarinna, säkert hur bra som helst. Men det har varit så många termer och så många moment att efter fem minuter hade jag ramlat av pinnen och resten av tiden har jag mest sett ut som ett frågetecken. Men jag kom mej genom kursen med fyra tryck och hedern i behåll (så vitt jag vet).
Översta bilden: Kaffe och choklad, ett måste i skolvärlden för att ens överleva. Skiss på det som ramlade in i min skalle som motiv redan på fredagskvällen. Kopparplatta som vi (förlåt alla grafiker) smetat nån geggamojja på, låtit torka över natten, haft i olika vätskebad, putsat, filat kanterna, överfört ritningen på med kalkeringspapper, satt färg på, gnuggat bort överflödig färg, ja lite sånt.


Vi har haft akvarellpapper i blöt och satt papper, kopparplåten, akvarellpapper och papper i den här stora pressen och så vevat fram pappret för hand till andra sidan av valsen.


Just detta moment har förstås varit det roligaste och mest spännande, att se vad som kommer ut på andra sidan.
Här har vi sprungit som yra höns i dag, stått trampande i lång kö till pressen och faktiskt, det har låtit precis som ett hönshus. Tror bestämt att lärarinnan får ta några droppar nervin i kväll. Lyfter verkligen på hatten för sådana som klarar vår grupp där alla börjar från noll.


En bild från där våra gnuggtrasor hänger på rad.


Fast jag nu inte riktigt har på klart vad jag hållit på med så har jag konkreta bevis på det ändå. Den första, till höger är jag mest nöjd med. Den andra gnuggade jag bort mera färg från kanterna vilket gör att den blev mörkare i mitt partiet.


Närbild.


På slutet av dagen gjorde vi också små bilder på ett enklare sätt. På plåt ristade vi in mönster med vassa "pikar", la färg, gnuggade bort och pressade. I den här processen slapp vi alla bad.

Det har varit en mycket intressant upplevelse och jag är glad att vi ännu har en helg på våren att pröva på tekniken. Tills dess ska jag läsa på lite så jag har nån uppfattning om vad jag håller på med.
Men ni må tro jag är utpumppad och tom i skallen i kväll. Tänker bara hänga framför tv:n tills jag släpar mej i säng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar