Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

tisdag 15 december 2015

Första dagen med Skansen besök


Lördagsmorgonen när vi vaknat och fått oss morgonmål och började planera för dagsprogrammet var vi överens om Skansen besök.
Vi landade först vid Kaknästornet där gubben tog sej upp för att fota och vi andra reste vidare mot Skansens julmarknad.


Vi behövde inte köa lång stund utan det gick rätt smidigt så här på förmiddan.


Soligt väder men rätt kyligt. En kör sjöng julsånger och små eldar brann här och där.


Varm korv och brända mandlar höjde stämningen.


Kärvar uppsatta här och där.


Fina gamla boningshus. Vi var in i ett krukmakeri där vi fick se hur det drejades fram bruksföremål och stugor där det dukats upp till festmåltid från 1800 talet, bokbinderi och butik där det såldes knappar, kryddor och kaffebönor. Konsum från 1940 talet fanns också.


När det blev alldeles för kallt tog vi oss in i stugvärmen med värmande brasor och spelmansmusik.


En modellvillig säl fann vi på djuravdelningen.


Med stockar som dessa behövs det inte många för att få till en lada.



Kvarnar...


Bageriet med bröd och färska saffransbullar.

Detta var ett plock från vårt Skansen besök. Stelfrusna bestämde vi att fortsätta till Mall of Scandinavia, Nordens största galleria som öppnade för en tid sedan. Alldeles enormt stort och man blev helt avtrubbat av utbudet. Några affärer var vi in i men mat lockade mera och den intog vi på O Learys, bara det matstället rymde 1000 personer så då kan ni tänka er hur resten var. 230 butiker och 3700 parkeringsplatser så nog finns där rum.
Trötta men lyckliga satt vi och såg på tv resten av kvällen och knaprade på godsaker. Så skönt att få slänga upp fötterna och känna sej hemma.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar