Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

måndag 7 december 2015

Knyck och ryck


Jag fick en knyck under gårdagen och gick lös med lite mera ljusslingor och annat juligt. Men visst är det trevligt att komma hem och tända upp lite smått i alla vrår. Mörkare tid än den här kan vi väl ändå inte ha så allt ljus är välkommet.


Och visst är det väl märkunderligt! Att sova som en prinsessa i två veckors tid och så fort det vankas arbetsdag så sover man som en kratta. Så satt jag då där redan före nio med ögon som rullade i skallen och knak i gångjärnen av allt gäspande.


Men jag tog ett ryck här i kväll och styrde stegen till farmors.
Erbjöd mej att torka dammet från hennes bokhylla och byta till juldukar. Inte så mycket till erbjudande kan tyckas men för en som inte ser är det en bra hjälp. Dessutom vet de flesta hur gamla människors bokhyllor ser ut. Fotografier i mängder av barn, barnbarn och barnbarnsbarn från alla deras milstolpar i livet. Däremellan vaser, glas, skålar, ljusstakar,kaffekoppar, gamla lexikon, reseminnen, ja allt ska vara framme. Så det tar en stund innan man farit över det och tillika ska man vara rädd att tappa nåt i golvet. Men vi fick liksom två flugor på smällen där, en dammfri bokhylla och en ordentlig pratstund. Måndagens bästa stund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar