Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

måndag 27 juni 2016

Att minnas gårdagen


När det är grått och vått som i dag så är det trevligt att se lite bilder från sommardagen i går.
Under midsommarhelger vill jag gärna se en sliten grånad lada i en överväxt sommaräng. Det är nåt romantiskt över den bilden som finns i mitt huvud. Men visst hittas de ännu.


Vi tog sikte på Ina = Enabyji i Evjärv.
Kuperat och vackert och sommartid skulle det vara ett nöje att ha ett litet kämppä vid sjön och bara stilla sej från vardag och ekorrhjul.


Stilla ro...


Fina speglingar.


Ringar på vattnet.


Körde vidare till Terjärv och tog varsin pizza vid Marinas.
Såg en tant med rollator vid en vägren och båda blev att fundera på om hon visste var hon var eftersom hon var lite avsides. Så vi vände bilen när vi ätit för att kolla upp ifall vi skulle se till henne men nu var hon borta. Hon behövde ju inte alls vara dement eller så men vi är båda lite "skadade" när det gäller sånt.
Kom i dag ihåg vår lilla Erik när vi bodde vid lärarbostäderna bredvid Esselunden och min mormor bodde där och hade en tendens att smita när tillfälle gavs. På samma gång bodde också en dam där som hade en sjukdom som gjorde att hon inte kunde gå utan rollator men var annars alldeles klar i huvudet. En dag när hon kom gående längs vägen sprang Erik fram till henne och frågade "vet de nog att du har farit? Damen hade fått roligt åt händelsen och åt pojken som hade bekymmer i henne. Erik var mest van vid att gambämommo smet och trodde tydligen att alla var lika.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar