Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 25 juni 2016

Midsommarafton


Det blev en riktigt festlig midsommarafton.
Eftermiddagen spenderades på en villa vid Lepplax. Att ha kommit från en stekhet terrass här hemma så var det betydligt svalare ute vid vattnet, men vackert.
Så var vi bara hemma och svirade om för en kväll med goda vänner i Edsevö.


Här kring bordet spenderades en stor del av kvällen.
En massa god mat, prat och skratt.


En mycket god och smakrik förrätt, ypperlig för den varma kvällen.


Och grillen värmdes.


Gubben njöt av gott vin.
Hann aldrig få bild av huvudrätten, så glupsk var jag tydligen. Men den bestod av nötbiffar med rödvinssås, och de berömda fyllda champinjonerna. Måste absolut börja göra dessa för vi är båda lika snåla efter dem och jag väntade i dagar på att få sätta kniv och gaffel i ett par.
Kycklingfileer och citrondränkt couscous sallad.
Så satt vi proppmätta och njöt av värmen från solen och sällskapet.


Så mätt blir man väl aldrig att inte liiite glass slinker ner.
Min hemmagjorda glass för åtta personer slukade vi på fyra. Det är väl bra betyg nog.Supergod och jag vill påstå att så god glass inte finns att köpas i butik. Det blir definitivt flera gånger i sommar.


När vi hade skrattat ner tillräckligt av maten, solen gjort sitt mesta för dagen och myggorna vaknat tog vi tag i pilkastning. Proffs alla fyra verkligen. Att inte alls pricka tavlan är också en konst.
När myggorna var mätta och vi fått en vinnare intog vi sofforna i värmen och tände lite ljus.
När vi körde hem var månen stor och natthimlen röd och magiskt vacker. Precis som man vill att midsommarnatten ska vara. Stort tack till våra vänner för den fina kvällen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar