Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 13 augusti 2016

Förändringens vind blåser


Måste knipsa en kvist av morsdagsrosen som blommar så fint. Men med regnet så blir blommorna så vattenfyllda att de stjälper åt alla håll, och ingen sitter ute nu och njuter av dem. Nej då är det bättre att ha lite här inne istället.
Det är en del på gång här hemma. Lillsonen flyttar i eget bo om ett par veckor och gubben och jag står här med med hund och hus. Det är märkligt hur fort de har gått de här åren när vi själva fått ta hand om våra barn. Sett dem växa upp, följt deras framgångar och motgångar. Den där känslan av stolthet som vill spränga bröstet och oron som gnagt om nätterna. Vi har fått ta del av det mesta dagligen, men när de inte längre är under samma tak så blir allt lite diffusare.
Men det är så livet ska va och konstigt nog sköter allt det där sej själv. Barnen mognar till att stå på egna ben och vi föräldrar genomgår en mognadsprocess till att släppa iväg dem.
Jag tycker det är spännande tider, och gläds åt det lilla jag får hjälpa till med. Bara en sån liten sak som att köpa konservöppnare och kökshanddukar. Det är en massa grejer som behövs när man börjar från noll.
Och för allt vad vi har varit trångbodda med pojkarnas möbler från skolan så nog är det en lycka att de har dem att ta med sej. Redan där är mycket vunnet.
Vi som lämnar här hemma däremot, vi blir så gott som möbellösa i vissa rum. Det trodde man inte när man dammsög runt 72 stycken stolben i tiderna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar