Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 24 december 2016

Jul


Så var julafton här, som själva toppen på isberget.
Men i går kväll hade vi ju var traditionella uppesittarkväll och det var en fin kväll. Vi åt en massa god mat naturligtvis och skålade in julen och det att vi hade förmånen att få vara tillsammans runt dukat bord ännu en jul. De senaste dagarna har haft en sorgkant runt sej och livet har gett oss en ordentlig käftsmäll som gör att man tar in alla känslor och tankar på ett djupare plan.
Jag läste Tomten av Viktor Rydberg under golvlampans sken till en andäktig och hickande åhörarskara. Det pysslades en hel del fint kring köksbordet och i ett överraskande lotteri vann Duliduttan (jag) tröstepris i form av Fazers choklad och lyckan visste inga gränser.
Där efter tolv snåret satt vi mest bara och gäspade och vi fick börja tänka på refrängen.
Och i dag har vi alltså julafton och från himlen kommer det småspik i vågrät riktning. Jag var med hunden ute i skogen och där var det lugn med blåsten men ack och ve på slätterna. Hemma igen hade ungarna anlänt och det ströks skjortor och lågs på massage dyna.
Julbastun börjar vara avklarad och storebror, den duktiga kocken förbereder jullaxen som han ska bjuda på till det stora julbordet vi om ett par timmar ska samlas till uppe hos svärföräldrarna.
Julen kom till vårt hus när de älskade ungarna kom hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar