Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

söndag 25 december 2016

Julen och maten



Det kretsar mycket kring ätandet under julen.
Det bjuds hit och dit och däremellan försöker man få instoppat så mycket som möjligt.
Till och med Zeb fick för mycket i går när han fick ett stort tuggben och fyra i natt vaknade jag av hur han sprang fram och tillbaka i tamburen och gnällde. Det var bara att rusa upp och släppa ut honom i natten annars hade det kommit på sömmen. Lycklig över uträttat ärende kom han in igen och sov i flera timmar.
Vi hade alltså julbord i går hos svärföräldrarna och alla barnen med familjer var där. Det blir trångt men vi ryms och det är nog en trevlig tradition.


Måste få visa Patriks lax som han bjöd på julbordet. En riktig kock med känsla för det vackra. Riktigt så att jag smakade en pytteliten bit av laxen. Hoho på det!
Så var det tomte och paketutdelning och sist på kvällen satt vi och små njöt här hemma i soffan.
I det läget uppskattas lugnet och tystnaden.
Så kom ungarna hem på en liten julmiddag i dag och lite minskade maten tack och lov. Och sen de for hem tillbaka och Zeb fått sin skogsrunda redan på förmiddagen har inte mycket hänt. Vi är liksom i nån slags juldvala känner jag. Ganska skönt i och för sej.


Dagens bordsdukning här hemma. Ett stort plus till pappersgranarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar