Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

tisdag 19 mars 2019

Att stilla sej


Gårdagen var ett evigt flängande och trots att stunden med kompisen var så välbehövlig så njuter jag av lugnet hemma i kväll. Så nödvändigt att stilla sej ibland.
Bara diskmaskinen surrar i köket och väggklockan i vardagsrummet tickar fram sekund för sekund efter att nytt batteri satts i. Det skulle i och för sej vara skönt att få tiden att stanna emellanåt, om så bara för en stund.
Jag går fortfarande och känner på mina leralster. Flyttar omkring på nån skål och kruka. Mamma och storebror har fått varsin skål och lillebror ska få sin ännu i veckan. Jag ville att de tre skulle få av min första sats som jag varit med och tillverkat från början till slut.
Nu drömmer jag om stora salladsfat, grötfat till julen, krukamplar och så småningom mattallrikar.
Listan kan bli hur lång som helst. Men jag har gett mej ledigt från drejningen nu några dagar. Ska torka upp rödlera som jag haft i blöt (krukor som gått sönder eller misslyckats har jag blött upp igen)
Var lite trött på just rödleran efter att ha provat en blandning av både röd och blålera men när jag så resultatet av de ljusa kaffekopparna och skålarna där rödleran skiner igenom fick jag andra tankar. Tycker att just det blir så rustikt och vackert.
Men i kväll njuter jag bara av tystnaden. Ska göra mej en tekopp i egen tillverkad kopp naturligtvis och läsa en bok. Zeb ska få komma in efter kvällens promenad, få sin mat och medicin. Sedan rullar han in sej som en boll hos mej i soffan. Mysigt ju.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar