Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

tisdag 26 mars 2019

Stillsam dag


Kunde inte somna om i morse efter att gubben åkt i väg, fast jag skulle haft all chans i världen.
När jag vänt och vridit på mej tillräckligt länge steg jag opp, bryggde kaffe, virade in mej i pläd och njöt av tystnaden. Läste dagens blad, bloggar och nån tidning medan dagen vaknade. Så här borde man få starta sin dag, inte gå efter minutschema så fort väckalarmet går.


Har pysslat runt med lite växter. Varför inte ha rosmarin i ampel till exempel? Solvejs drejade ampel pryder upp vilket fönster som helst.


Paprikaplantorna har fått större krukor, de växer så fint.


På tur i det soliga vädret. Ute på dzäälo var det svinkallt men väl inne i skogen var det alldeles underbart. Där slapp ingen vind blåsa utan solen fick värma i lugn och ro. Stod en go stund uppefter en lödovägg och där hade jag kunnat stanna bara jag haft en solstol med under armen. Zeb hade så mycket att utforska runtomkring.


På eftermiddagen när solen lyste in i vardagsrummet satt jag och beundrade skimret i den lilla vas jag drejat. Aventuringlasyren är full av överraskningar.
Så en stillsamhetens dag ligger bakom, till apoteket efter medicin åt hunden och via butiken, det är dagens största utsvävningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar