Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

söndag 3 mars 2019

Vårt eget lopp


Vaknade med en konstig känsla i halsen, påminde om förkylningssymtom.
Boostade med apelsin som har sin allra bästa tid nu. Har jag klarat mej utan förkylning hittills i vinter skulle det vara så onödigt nu tycker jag.


Tittade på starten i Vasaloppet och tog sen ut Zeb på vårt eget lopp. Så underbart väder med solen i fejset och snö gnistrande som kristaller. Vi gick över åker och såg hjortspår, harspår, mösspår, och om det var räv eller mård är oklart.


Detta kan vara från en utomjording...


Detta är i alla fall Zeb som inte längre lyfter baktassarna så högt.


Nästan hemma igen satt grannens katt och gjorde sej osynlig för den farliga hunden.

Hemma igen och ett glas varm saft senare påbörjades maten. Ungdomarna var på ingående och de fick potatismos och pulled pork som jag beställde från Gårds Smak i fredags. Så himla enkelt med färdigt såsrecept och bara att värma på köttet eller göra som jag, blanda i såsen till en rejäl sössö.
Rekommenderas för er som hittat till Gårds Smak och ni andra som ännu inte.
Till kaffet stekte jag Fattiga riddare. Oh my, va gott! Det har jag haft inplanerat nästan en hel vecka, att på söndag ska det bli riddare med sylt och grädde. Nästan som fastlagsbullar men ändå inte, frågan är om detta inte är godare då man får en mjuk bullskiva med knaperstekt yta.
Detta borde göras oftare helt klart, och flickvännen i huset sa att det här fick man ju ofta som liten men inte längre. Det har väl glömts bort bland alla cupcakes och cheesecakes och sånt.
Tummen upp för denna helg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar