Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

onsdag 11 april 2012

När tulpanerna vissnat



De röda tulpanerna börjar ha gjort sitt. De gula är ännu ståtliga och fina.
Ändå kan jag tycka att det är något vackert med utblommade tulpaner så de får glatt stå där i vasen ännu ett par dar. Det är väl också ett tydligt tecken på att påsken är över för denna gång och jag skulle få plocka undan äggen och hararna om jag vill. Men jag fortsätter att lyssna på Jerusalem och en låt jag verkligen kommit igång på: He´s no longer in his grave, He is risen from the dead. Djupa ord som jag behöver bli påmind om ibland och det är sånt ös i låten så baslådan skallrar.
Som jag väntar på sommaren och höstens konserter!
Annars har jag varit mor duktig i kväll och bakat lite bröd. En enkel variant men dock som vilket bröd som helst. Jag gör på 1 liter vätska och blandar vilt och friskt ur diverse mjölpåsar. "Knådar" med elvisp så degen blir rätt lös, sen häller jag allt i en långpanna. På med mycket solrosfrön för de ger en nötaktig smak när de bryns. Det är det närmsta i nötväg vi kommer i den här nötallergifamiljen.  Sen när brödet svalnat är det bara att skära i bitar och plötsligt har man en massa brödbitar!
Jag har en fyrbent som ligger och blänger på mej här bredvid och det är inget nyss påkommet utan har legat på ett bra tag redan i kväll så det blir att dra på sej nåt vindtätt och bege sej ut och luffsa omkring i lervällingen. Härligt härligt!



För den som vill lyssna:Jerusalem Risen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar