Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

onsdag 1 januari 2014

Den första dagen


Vilken rolig nyårsafton det blev!
Redan dagen före hade jag börjat förbereda sånt som gick i matväg, nämligen efterrätten. På morgonen var jag tidigt igång, så tidigt att de ännu inte hunnit tända belysningen i den lokala blomsterbutiken när jag behagade anlända för att köpa blomster till bordsdekorationen.
Sen småfixade jag nästan hela dagen i köket fram tills gästerna anlände. Jag tycker om det där fixandet med dukning och matlagning när jag väl kommer fram till vad som ska bjudas på.


Det blev timmar av mat och skratt och efter tolvslaget var vi överens om att salta biten skulle dukas fram i form av ostar och kex. Så satt vi igen runt bordet, men det är så en nyårsafton firas när den är som bäst, i glada vänners lag med mat och dryck. Och massor av skratt.


I dag leker jag med champagnekorken och ler åt öppnandet av den när jag stod på trappan och ropade "tänt va de här!"
Zeb har vi rastat längs igenväxta skogsstigar i dag och han verkar må bra trots att han var alldeles skräckslagen av grannarnas smällande under kvällen. Han hade svårt att komma till ro och hade inte alls nån lust att vara ute under kvällen. Det där smällandet är ett verkligt sattyg för hundar.
Så mörknar det redan där ute på årets första dag trots att det bara är eftermiddag. Undrar om jag ska söka fram virksömmen och virka ihop lite mormorsrutor, snart är ju våren och växthus säsongen här.

4 kommentarer:

  1. God fortsättning och TACK familjen Söderman för en varm och fin nyårsafton i ert o Maj-Britt o Hasses sällskap. Nyårsmiddagen var så utsökt god, det kändes att den var tillredd, förutom med de goda ingredienserna, också med kärlek och omtanke. Skratten som klingade kommer också att förlänga våra liv med bra många år. Nu får vi bara hoppas att vi får ett fint år 2014 med hälsa, lycka och att det goda får råda runt om oss såväl i vår nejd som ute i världen.
    Sköt om er och varandra, vi får höras och vi kollar förstås bloggen med jämna mellanrum för att hålla oss uppdaterade.
    KRAM till er alla från "Tita o Bossi"

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tusen tack till Er att ni förgyllde årets sista dag. Allt gott på det nya året.

      Radera
  2. Hej igen!
    Glömde förstås adressen till Annelies blogg som är
    http://www.ateljekreativastunder.blogspot.se/
    Gå in o kika, tror att Du också gillar det Du hittar där.
    hälsar T-a

    SvaraRadera