Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

fredag 14 mars 2014

Blomsterdrömmar


Man har ju vissa blomsterdrömmar om man säger så.
Fast jag är långt ifrån den händigaste i blomstervärlden och inga gröna fingrar har jag heller sett till.
Men intresset blir inte mindre av det som tur är. Jag vill försöka mej på ett och annat trots att jag sällan går med seger i behåll.
Dahlior är ljuvliga, det har jag alltid tyckt. Men har köpt färdiga blommande dahlior när jag känt för det. Nu tänkte jag börja från grunden och ja, ni får gärna skratta redan. Själv har jag ingen som helst förväntan. Konstaterade bara att ingen jord eller torv finns här hemma att ta till så det blir morgondagens projekt. Krukorna har jag köpt i vinter när det var -50% och de blev rena rama fyndet.
Odlarintresset har trots allt funnits där så länge jag kan minnas.
Alla frön som tänkas kunde har hamnat i jord och jag minns att vi brukade ha frodiga paprikaplantor hemma i fönstret.
När jag var runt 10 år bodde vi i ett hyreshus och där blev jag bekant med en man som var nåt av det snällaste som fanns. Han frågade mej om jag ville odla lite i hans trädgårdsland och såklart ville jag det. Så jag sådde morötter och vallmor! Han var säkert inte så glad över min iver för vallmona när de sen fällde sina kronblad över hela täppan men han sa aldrig nåt. Så där pysslade vi på med våra odlingar sida vid sida. Sedan omkom han tragiskt i en arbetsolycka.
Så intresset har funnits och jag har en kunnig i min svärmor som kan det mesta i odlingsväg och hon påminde mej om att jag har en stamhortensia i vintervila nånstans och den hade jag själv glömt bort. Tog in den för en vecka sen och visst finns det liv i den trots att den skulle mått mycket bättre av en skvätt vatten under vintern, men jag hade totalt glömt att den fanns.
Jag nämnde paprika och 5 st plantor gror som bäst i mitt eget köksfönster.

4 kommentarer:

  1. lycka till / mamm

    SvaraRadera
  2. Men det är ju så roligt att prova redan bara det! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Javisst och lyckas man blir det ju dubbelglädje :)

      Radera