Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

söndag 30 mars 2014

Växtkraft


En svag liten sol visade sej trots allt i dag.
Det gör att jag springer runt med mina få odlingar för att de ska få maximalt med ljus. Har inget optimalt ställe där krukorna kan stå hela tiden så det blir lite pusslande.
Basilikan gallrade jag ur i dag, tycker att den stått still nu så månne den har haft lite trångt. Därav ser den lite hängig ut på bilden.


Paprikorna ser inte heller de mycket ut för världen men tänker man på att de för några veckor sen var ett simpelt frö i jord är det ju ändå nåt. Längtar efter att få sätta ut dem i växthuset.


Jaha så kommer vi till stamhortensian. Som jag redan dödförklarad men fick ta tillbaka.
När jag grävt fram den bland allt bråte ute i förrådsrummet hade den en massa början men när jag då tog in den torkade allting bort. Troligtvis för att den varit totalt bortglömd i vinter och inte fått en enda droppe vatten. Men som ni ser så har vi här en växt med sisu i sej och vem vet hur fin den ännu blir.


De här gläder mej ändå mest just nu, dahliorna som jag aldrig drivit upp själv förut. Ojar och vojar mej över dem varenda dag. Som en gammal tant som går omkring och pratar med sina blommor. Precis en sån är jag.

2 kommentarer:

  1. Ja nog är det väl bra underligt skojigt att man kan bli så glad över lite grönt h. En annan tant :-)

    SvaraRadera