Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

måndag 24 mars 2014

Den bästa av dagar



Att ta en ledig måndag var ett klyftigt beslut.
Steg trots allt upp redan klockan sex men därför har jag fått ut så mycket av dagen också. Startade med brakfrukost och så ut på språng med Zeb när solen steg på himlen och det ännu var påfruset. Det var så skönt att vara tidigt ute, höra fåglarna sjunga och känna att jag själv var okej. Det var jag nämligen inte igår. Kände mej konstig redan när jag vaknade och huvudet var lite på sidan om och allt gick i slowmotion, ja det är svårt att förklara men jag var rent ut sagt rädd mej själv. Så i dag var det mera som "Arja Jag vill tacka livet Saijonmaa" feelis.
Jag hade bestämt att det skulle bli målardag och det blev det, i flera timmar. Penslarna tog mej i dag till Nyhavn i Köpenhamn och ett foto jag tog när vi var på kanaltur med båt.
Var faktiskt så ivrig att jag glömde bort att äta mitt i dagen, men gjorde då en batongbröds deg och lagom tills gubben skulle sluta arbetsdagen sms:a jag, du har dejt med mej i växthuset. Där dukade jag upp med kaffe och nygräddade batonger och vi satt en stund och njöt av solen som värmde. Jag hade tagit virksömmen ut och satt en god stund med den.
Sådana här dagar vill man helst vara ute så mycket som möjligt så jag har krattat och plockat upp Zebs glidminor som vackert tittat fram när snön har smält. Efter kvällsmaten tog jag tag i bilen som har varit en katastrof inuti i månader. Nu är den dammsugen och putsad så det blänker.
En alldeles underbar dag alltså med Zeb som sällskap och vi har njutit i kapp med solen ledigheten och kreativiteten.

5 kommentarer:

  1. Verkar ha varit välinvesterade lediga timmar! Vilken härligt konstverk det resulterade i dessutom.

    SvaraRadera
  2. Vilket, menade jag. Tanken brast tydligen mellan tavla och konstverk...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för det :)
      Man kan ju inte annat än inspireras när vårdagar som denna kommer.

      Radera
  3. Vilket konstverksflöde du har nu! :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja den spirar som grönskan om våren :)

      Radera