Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

söndag 16 mars 2014

Min söndag


Det blev en söndag med sol!
Det hade vi inte räknat med eftersom mulet väder var utlovat och dagen började så också.
Vi tog en förmiddagspromenad och jag tror det var kallast vad det varit i vinter, en så isande vind att tårarna bara trillade nerför kinderna. Men väl i skogen och med blåsten i ryggen blev det en riktig angenäm trip när även solen började visa sej.
Trotsade både snö på marken och den hårda blåsten och tog min kaffekopp och söndagskakbiten med mej till växthuset. I dag hjälpte solen föga och det blev ingen lång stund men skam den som ger sej.
Idag har jag annars känt mej småknarrig och har ifrågasatt ett och annat.
T.ex när det är söndag och man är nyduschad, kunde man inte klä opp sej lite då bara för den goda sakens skull. Men nej, på med de noppriga joggingbyxorna som man gått och drösat i hela veckan. Men det är ju bara upp till mej själv och ingen annan, men de få gånger jag satt lite extra piff på klädseln så har det genast kommit kommentarer som åhå! ska du bort nånstans? är det nåt särskilt?
Ha! så det är nog bäst att gå omkring med håret på ända och det invanda.
Tittade på ljuvliga bilder från Afrika från en som varit på safari i Tanzania och solat på vita stränder och simmat i turkosblått hav på Zanzibar. Då kan jag bli så där att här händer det minsann ingenting!
Ibland vill jag bara rycka upp mej, klä mej i blingbling, ut och festa, resa jorden runt och skita i allt.
Hoppas nu nån annan också känner så här ibland så jag inte är ensam...
Gubben påminde mej om att jag om tre veckor befinner mej i Saltzburg och att det minsann inte går nån nöd på mej. Och nej det gör det verkligen inte, jag är ödmjukt tacksam att jag har det liv jag har men det hör till människans natur att gnälla.
Just nu är jag bara onödigt trött på att jobba jobba jobba. Det är länge sen julledigheten och dagarna är så inrutade. Nåja nog om det. Tro mej, jag har det bra.
Kluddade till en tavla mot kvällen och det om nåt är skoj. Har haft en tanke i mitt huvud om en liten bortglömd nalle i nåt hörn och så här blev den. Lite lustigt att jag i natt drömt om en björn (en riktig bamse till björn) som jagat mej där vi slutligen hamnade i bastun och jag matade honom med voffelkex i väntan på räddning. Min fantasi har det aldrig varit nåt fel på.
Såja nu rycker vi upp oss och samlar ihop oss för en ny arbetsvecka. Jag vill jag kan och jag ska!
 

2 kommentarer:

  1. Den tavlan blev fin! Hälsar nallefreakarna M & H på Slätkulla.

    SvaraRadera