Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

onsdag 11 februari 2015

Vårigt


Jag har ett rätt vårigt tyg i min ägo som jag har tänkt sy panelgardiner av.
Först var de tänkta till köket men nu undrar jag om de inte skulle ta sej lika bra i sovrummet. Där har jag endast kunnat ha vita gardiner till de hypermönstrade väggarna men läget är ju ett helt annat nu.
Men saken är den att symaskinen är långt in i ett hörn och för att huvudtaget komma i närheten av den blir det städa och rensa som gäller. Så för tillfället nöjer jag mej med att bara titta och konstatera att det kunde bli ganska trevligt, när det väl är så att den dagen kommer.
På tal om vårigt. Folk verka längta till våren och det är där jag skiljer mej ur mängden. Var för en stund sen ute med hunden och sparkstöttingen på piruettvänliga vägar. Fick nästan panik när jag kunde se stora områden av gräsmattan. Det enda som kom upp i huvudet var krattning och en explosionsartad växtvärk i de gröna stråna. Så i dagsläget finns ingen vårlängtan. Nej först ska jag plumsa i lapplandssnön med drivor till midjan helst. Tassa upp på mornarna och kolla temperaturen som helst ska ligga runt - 30 grader. Ja där uppe är det helt ok, för det är ingen brådska någonstans. Vi gör rejäla morgonmål med gröt, juice, bröd och frukter och flera baljor kaffe på. Låter tiden gå och vartefter stiger temperaturen. Eftermiddagar sen med sol, takdropp och vita vidder.
Så nej ingen vårfeelis här inte. Men dock lapplandsfeelis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar