Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

tisdag 25 augusti 2015

En upplyst värld


För ca 30 år sen fick syster och jag en jordglob tillsammans.
Det kanske var vår kära moder som hade förhoppningar om att vi skulle förkovra oss i det geografiska och historiska. Nå ingen av oss hade varken intresse eller fallenhet till det men tråna efter pojkar har vi däremot varit bra på. Åtminstone undertecknad.
Minns när jag fått nya småblommiga tapeter i mitt sovrum, låg på golvet i mörkret med bara jordgloben tänd, lyssnade till Phil Collins One more night på repeat och tänkte på den ljuvaste bondpojken dit på Dzässa. Ja det var tider det.
Syster har förvaltat jordgloben väl och nu frågade jag snällt om jag kunde få ha den en tid eftersom jag sneglat på diverse jordglobar en tid och tänkte att jag på detta sätt skulle få den värsta ivern att gå om. Och nu står den hemma hos oss och jag kan tycka den är riktigt fin i sitt sken. Dessutom går One more night på repeat i mitt huvud igen. 30 år tillbaka, bara så där.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar