Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

söndag 16 augusti 2015

Vilken härlig dag


Njuter av härliga sommardagar nu.
Vid morgonkaffet satt vi och funderade ifall det skulle vara läge för cykeltur i dag. Nja lite tveksamt var det och hur som helst stod Zeb först i tur att få sej en promenad. Det var så fantastiskt skönt därute. Solen varm och himlen i det klaraste blått, dessutom nästan vindstilla. Jag skyndade på stegen hem, fem före så jag inte ringt åt gubben att det ska pumpas luft i ringarna NU för visst ska här cyklas. Så väl känner vi varandra att tankarna på resmålet var det samma. Vi skulle cykla till Strandis i Larsmo för att inta söndagslunch på deras ute terrass.
Vi kom dit före de alls hade öppnat köket så vi satt med varsin kaffekopp så länge. Mer och mer folk strömmade till och en dag som denna var det verkligt mycket folk i farten. Vi träffade på bekanta och jag satt en stund med en granne och en lekkamrats mamma från fornstora dar en stund.
På eftermiddagen hade vi hela barnaskaran samlad här hemma och lagom till kvällsmat sökte vi fram den stora gjutjärnspannan och gjorde en rejäl måltid. Om det är nåt jag uppskattar i dessa dagar så är det just detta, att få sitta ner tillsammans med de vuxna barnen. Prata och skratta över en bit mat och se att de har det bra. Ingenting känns så viktigt som det.
Och jag har fortsatt att njuta av kvällen utomhus. Satt länge med en påbörjad sockstickning i trädgårdsgungan. Fast dagarna är varma så har vi hösten alldeles bakom hörnet, och jag har börjat förbereda så smått.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar