Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 26 september 2015

Höstens sista tagetes


För att jag alls skulle komma igång den här lördagen så stod ett besök hos farmor på tur.
Det har igen gått nån vecka sedan senaste besök men hon har vetat att jag har fullt upp med skolan och hon om nån förstår mitt stora intresse. Och visst, jag saknar henne när det går en längre tid mellan besöken.
Dagen blev underbar och jag passade på att städa undan lite i växthuset. Plockade in lite tomater och paprikor som har svårt att bli färdiga nån annanstans än i köksfönstret nu. Tvättade krukor för vinterförvaring och slängde en del plantor. Sopade ut några hundra döda flugor, de kom med sensommarvärmen. Det känns bra att få börja avsluta odlingssäsongen nu, när innemyset håller på att ta vid.
Zeb har tagit för sej av vad som bjuds och fått ner en ugnsform full med pulled pork från köksbordet så tyst att jag inte fattade vad som var på gång före jag hörde att det "glufsade " under bordet. Hur mycket han nu hann få av det har jag inte riktigt koll på, de flesta av oss hade redan ätit som tur var.
Hoppas nu magen klarar det.
I går kväll när jag såg på Skavlan satt jag och knycklade små tållor av kyrkpressen. De kom till användning i dag när jag gjorde en målning. Det blev nåt jag kallar för Höstens sista tagetes. Först målade jag bakgrunden och lät det torka. Sen satte jag cirklar av lim och duttade fast papperstållorna. Så var det bara att kludda på rejält med färg och hoppas att allt tagit fast. Lite roligt och lite annorlunda.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar