Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

onsdag 16 september 2015

Höstmys


Nu börjar det bli den tiden på året som jag gillar allra mest.
Då bortser jag från daggvått gräs och sand som fastnar i en lurvigs tassar, men om jag blundar för det så är nog den här tiden skönast av alla. Det blir tillåtet att boa in sej lite mer, söka fram sköna plädar och tända ljus.
I köket har höstgardinerna fått komma fram och jag har flyttat omkring lite små lampor och mysbelysningar. Stegen av gamla höstörar har fått flytta in i sovrummet med en bollslinga och den ger ett passligt ljus när man släcker efter sej i huset och ska gå sova, då lyser den upp så där mjukt så man hittar.
Ledljus som faktiskt påminner om vanliga blockljus är en hit. Jag har 6 stycken varav ett kärvar men i alla fall. De jag ännu kan ha på utsidan är med timer så de slår på av sej själva och så lyser de fyra timmar framåt. Ett sånt har jag satt i växthuset så att det inte ska se så dött ut där. Här inne är de också suveräna när man kan lämna dem för stunden utan att behöva vara rädd för att en viftande svans ska bli till levande eldfackla.
Ja det här är verkligen min årstid, hösten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar