Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

fredag 25 september 2015

Skön fredag


Visst är det skönt att fredagen kom och veckan går mot sin ände.
Det har varit så många intryck och upplevelser under en vecka att jag känner mej alldeles vimmelkantig men ack så glad. Tankarna har svårt att koppla bort skolan och på nåt konstigt vis befinner jag mej i den byggnaden konstant nu. Kanske det lugnar ner sej så småningom men så länge det är positiva vibbar så går det riktigt bra.
I går var det alltså modellteckning med kol. Smånervös eftersom jag visste att läraren inte talar svenska och det kom instruktioner i flödande ström så länge vi förberedde oss med papper bort och bra placeringar. Modellen kom och poserade tre minuter åt gången och vi gjorde snabbskisser. Klockan pirrade och hon byte ställning, vända blad och börja på nytt. Tror det blev nio olika positioner och så en liten paus på det. Så blev det en position 3 gånger 20 minuter och man kände att man hann andas lite under dessa turer. Första gången läraren kom så började han ge mej instruktioner på finska och jag fick krypa till korset med mitt dåliga språksinne. Can we take it in English ? Hell yeah eller vad han nu sa, men hur som helst så kommunicerade vi på det språket efteråt. Ett svenskt ord fick jag ur honom "Bra! och jag sa Tack! Så skrattade vi.
Bilden ni ser är en av dessa 20 minuters skift och här finns ännu mycket att förbättra. Jag tog till mej av kritiken och sög i mej all den positiva. Har ett skolhäfte där jag skriver upp allt viktigt jag bör komma ihåg och hann skissa konturer på ett papper av modellen som jag kommer att ta som frivillig hemläxa bara för mitt eget stora lärandes skull.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar