Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

måndag 5 oktober 2015

Boken om Hildur


Fick en ny intressant bok i min ägo igår.
Hildur Stenbäck, född Muukkonen i Esse och faster till min mormor. I boken skildras hela hennes liv, konstnärsdrömmar och hennes konstnärskap. Här finns mycket fotografier, bl.a min gammelmorfar Lennart och förstås Hildurs målningar och verk, alla hennes olika faser.
För mej som just börjat min utbildning är detta en verkligt intressant bok om att läsa hur hon gick tillväga och aldrig gav upp. Hur hon extraknäckte för att ha råd med material och brevkurser hon deltog i. Här berättas också om hur min mormors farföräldrar båda dog inom ett dygn och begravdes samtidigt. Sånt som min mormor berättade men som jag i unga år hade svårt att ta till mej.  Ännu är jag bara i början av boken men så fort tillfälle ges tar jag tag i den.
Hildur själv vet jag bara att jag träffat en gång så länge hon levde och det var sommaren 1992 när Muukkonens hade släktträff i Esse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar