Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 3 oktober 2015

Gubben i månen



Jag hade tagit lite utebilder i närheten av skolan idag men som det allt som oftast varit den senaste tiden är det nån sorts byte av delar i datorn, uppdateringar och koder och jag får snällt ta mej in andra vägar.
Det får alltså bli en bild av dagens skolarbete. Igår påbörjade vi en målning som vi mellan varven gjorde färdigt i dag. En målning som skulle vara rutig eller i vindsnurreformat och den skulle förmedla enegi och dynamik. Huvuduppgiften däremot skulle vara småkamouflerad och göras med roller, svamp, spatel, målartejp och schabloner. Allt för att få testa olika tekniker och tänka till.
Jag började att göra mall av egna händer och en rund schablon, rollade underlaget och duttade med annan färg rund delarna. Tejpade och gjorde skog nertill och skar sist ut stjärnor som duttades vita.  Den med bra syn ser att det faktiskt finns en gubbe i månen, t.o.m fått ögon lite smått markerade. Målningen väckte en del frågor. Varifrån kommer händerna?Från skogen? Ur rymden? Vad gör de med månen osv.
Det har varit en härlig helg med förutom måleri, filmsnuttar av konstnärer och visningar av deras konst och olika tekniker.
Jag hann även ut på en promenad på stan och investerat i nya farkkun, gått med stor namnlapp av målartejp på bröstet vid Anttila och troligtvis roat nån. Japp, att sånt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar