Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 20 februari 2016

När man ramlar över den


Att ha en vacker mugg att dricka kaffet ur är en självklarhet för mej.
Den ska sitta bra i handen, ge det där lilla extra och helt enkelt kännas rätt.
En diskussion jag också nån gång hamnat i är varför man inte lika bra kan dricka vin ur ett vanligt dricksglas. Visst kan man det, men det känns inte rätt. Du får inte hela upplevelsen av drycken och då är det bortkastat enligt mej.
Hos oss har alla sina favoritmuggar, jag vet precis vilken alla tar ur skåpet och vilka jag ska plocka fram. När äldste sonen flyttade fick han med de som han använde mest att ha till vardags. Lika ska yngste få när han far, de som han gillar mest.
Jag har två handdrejade sen väldigt länge tillbaka som är mina favoriter och ingen annan tar dem. De är stora (egentligen menade som tekoppar) och sitter perfekt i händerna. Men det blir ju lite enformigt och jag har länge tänkt få ett par nya till köket och njutningsstunderna.
I dag ramlade jag över nåt i mina ögon så fantastiskt fint, rustikt, maffigt och operfekt i sin form. En kaffebalja i större format. Visste att av den sorten blir det bara en till mej själv annars hamnar vi att bygga ut och jag kunde bara inte släppa den. Nu kommer kaffestunderna att kännas ännu lyxigare en tid framöver.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar