Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 19 januari 2019

Beskickning


Bild på en som verkligen gillar vinterhalvåret.

I dag kändes vädret lämpligare för att ta sej ut på handlingar. Det behövdes mat, Zeb var utan godis, jag behövde krokar till uppsättning av ryan och plastämbar med lock till leran. Dessutom hittade jag finaste tröjan åt farmor på ett loppis som hon ska få till sin födelsedag.


Det var dags för beskickning av första skålen i dag. Spännande för nu är jag så långt i processen med keramiken som jag aldrig varit tidigare. Jag har drejat men sen har jag lämnat över resten åt Solvej och inte följt upp till slutet när produkten är klar.


Skålen har nu satt sej under plast. Ännu formbar och mjuk men hanterbar på ett helt annat sätt än strax efter drejning. Så jag vände den upp och ner på plattan och fäste med lerklumpar så den inte flyger av vid rotering. Ni ser ju att både kanten och botten måste fixas till.


Slutresultatet. Ett artistnamn är väl ett måste ;)
Och nu är den tillbaka under plasten igen för långsam torkning.


Årets färggladaste middag blev det ikväll. Gulbetor, morötter, lila batat och guacamole. En fröjd för öga och gom.
Kvällen tillbringas troligtvis vid köksbordet med skissning av beställningsarbete.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar