Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

tisdag 25 juni 2019

Via biblioteket


Har länge varit utan nån riktig bok nu att läsa. Har tramsat på med tidningar och redan lästa böcker. Häromdagen beställde jag fyra pocketböcker till semestern också. Lite lätta och ytliga sådana tror jag. Behöver inte vara så tungt under ledigheten. Men jag for via biblioteket i dag och lånade hem två av samma författare och det var en fröjd att sätta sej i solstolen och läsa efter arbetet, allt till ögonen trillade igen.
Just nu tycker jag det är lite känslomässigt tungt, då jag har så lätt att ta till mej av all sorts bedrövlighet. Som att vi i helgen såg serien Chernobyl som verkligt kröp under huden på mej. De hade förresten skrivit om det i dagens Öt under Ledaren. Så håller jag på med tredje säsongen av The handmaid´s tale och den är inte heller särskilt munter. Dessutom sörjer jag över en vän i hennes sorg efter sin hund. Det skär genom märg och ben när jag tänker på vad hon går igenom.



Men jag gläds också över det lilla i mitt liv. Att jag ännu har en svansviftande som möter mej när jag kommer hem. Och hur spännande det är att följa med första dahliaknoppen som vecklar ut sina vackra blomblad. Försöker bli bättre och bättre på att ta tillvara alla ljusglimtar som kommer i min väg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar