Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 20 juli 2019

Ger jag mej nu?


Det har varit på cykel för hela slanten i dag.
Gubben och yngste sonen begav sej från morgon för att cykla Lappajärvi runt. Här satt jag ensam på backen och fick börja smida planer. Först cyklade jag till farmor och vi satt och lapade sol tills det blev matdags för henne.
Själv tog jag mej hem och tänkte avnjuta en god bok i skydd av markisen men blev rastlös och smidde nya planer. Nu skulle det ätas mjukglass i staden. Hoppade på cykeln och trampade iväg. Fick min glass och slickade i mej den i solen.


Och jag är nästan nöjd med min cykel, har liksom inte haft några planer på att byta ut den mot nåt smidigare. Tyvärr börjar det höras gnissel här och där som jag börjat störa mej mer och mer på och det låter inte bra när andra kommer med gnisslande cyklar heller. Så, det skär i hjärtat nu när jag skriver det men jag dök in i närmsta cykelbutik svettig som jag var och förklarade att jag cyklat från Esse och eventuellt funderar på en ny cykel. Fick frågan om det är en hybrid jag har. Hybrid och hybrid, en vanlia ped! svarade jag, ni vet med två hjul och ringklocka.
Och det pumpades luft i däcken på en motsvarande fast lättare, bättre bromsar, kolfibergaffel och gud vet allt och jag provkörde. Visst gick det lätt men ingen wow upplevelse för jag tänkte på min fina Tunturi som jag svek bara för att jag provkörde en annan. Jag kommer fälla tårar över detta ännu, det är helt klart. Det diskuterades extra utrustning och räknades och jag fick ett pris. Ett pris som jag nu har med mej hemma och ett foto jag tog av den eventuellt nya. Och på måndag tar jag specialisten, min gubbe med och ser vart det bär. Är det nu jag ger mej för trycket för ett annat märke?
När jag kom mej hem tillbaka tog jag Zeb ner till ån och vi simmade i det svala sköna vattnet. Plötsligt dök de andra cyklisterna upp och tillsammans plaskade vi runt en stund och Zeb simmade över nästan hela ån för att slå sej ner och vila på en stor sten som finns strax under vattenytan. Så jag njöt av den stunden, tänkte att detta är nog sommarlivet på en pinne att få vara tillsammans så. Att veta att storebror njuter i annan stad på annan strand med sin flickvän och skickar mej sushibilder, tack bara. Jag fixade med mat och vi åt på terrassen medan vi torkade i solen.
I kväll cyklade vi igen in till byn där det var grillfest och annat roligt på gång. Därav det mycket sena inlägget.

3 kommentarer:

  1. Ser att du var samtidigt som oss i stan. Bilen med släpvagn...

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera