Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

fredag 19 juli 2019

Lera och jordgubbar


Ojoj mina ögon är allt grusiga redan i kväll. Det har varit en intensiv dag med underbar värme och semesterfeelis. Zeb och jag tog ett dopp mitt i dagen och jag tyckte det isade kring benen mer än tidigare men man får ju inte ge sej. Har man tänkt simma i sommar är det precis nu det ska göras.


Från morgon drog jag gummistövlarna på och hoppade upp på cykeln. Landade i ett hav av Honungsfacelia som doftade starkt och intensivt.


Plockade mej en bukett efter att ha frågat lov av odlarna.


Jag hade en bit av den bruna leran kvar som jag delade i fyra klösar och började dreja. Ännu har jag ca 10 kilo av blålera hemma, tack och lov.


Fyra olika alster blev det och Zeb var genast fram och demonstrerade vilken som skulle bli ypperlig matskål.


Och gubben har äntligen fått semester och jag bjöd ut honom på kaffe och jordgubbsmarängbakelse.
Han är så värd sin ledighet.


Vi köpte också hem en låda gubbar som nu är rensade och jag har ätit så många att jag är rädd det kommer ont i magen. Men säsongen är kort och allra godast att äta som de är. Längtar redan till morgonmålet i morgon när jag kan äta med den turkiska yoghurten. Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar